Na hlavný obsah

MS 2022: Česi prekvapujúco podľahli Rakúsku 1:2 po nájazdoch

Rakúšania majú v tabuľke už tri body.

MS 2022: Česi prekvapujúco podľahli Rakúsku 1:2 po nájazdoch
Na snímke prekonaný brankár Rakúska Bernhard Starkbaum a českí hokejisti Tomáš Kundrátek a Roman Červenka. Foto: TASR/AP

Českí hokejisti prehrali v utorok (17. 5.) na MS v B-skupine vo fínskom Tampere s Rakúskom 1:2 po nájazdovom rozstrele. Prvýkrát v histórii MS nezvíťazil favorit týchto vzájomných duelov v riadnom čase a napokon aj prehral, keď vyrovnávajúci gól dali Rakúšania 38 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

 Česi sa najbližšie stretnú vo štvrtok (19. 5.) o 19.20 s Lotyšmi, zápas Rakúšanov s Nórmi je na programe v stredu (18. 5.) o 16.20.

Aj keď Česi v prvej tretine herne dominovali, rozbiehali sa vlažne a do nebezpečných zakončení sa dostávali málo. Zle odohrali okrem Hronekovej petelice do žŕdky aj obe presilovke a potom, keď sa mohol vedenia ujať aj súper, predsa otvorili skóre.

Dve minúty pred prvým klaksónom kapitán Červenka pridal k šiestim asistenciám aj prvý gól na prebiehajúcich MS. Rakúšania aj v druhej tretine hrali organizovane a koncentrovane, stíhali s favoritom korčuľovať a nedostávali sa pod súvislý tlak. Čechom síce dovolili 3-4 veľké šance, ale sami mali dve.

Rakúsky tím napokon disciplinovaným výkonom doviedol zápas do power play a Lebler 38 sekúnd pred ukončením riadneho hracieho času vyrovnal. V predĺžení Hronek v obrovskej šanci zvolil v zakončení fintu medzi korčuľami, neuspel a podobne dopadli v nájazdoch Hertl, Červenka, Blümel, Smejkal i Krejčí.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport