Na hlavný obsah

MS 2022: Česi vyhrali nad Lotyšskom 5:1

"Pasta" prifrčal ako víchor.

MS 2022: Česi vyhrali nad Lotyšskom 5:1
Na snímke uprostred český hráč Tomáš Špaček oslavuje so spoluhráčmi gól v zápase základnej B-skupiny Česko - Lotyšsko. Foto: TASR/AP

Českí hokejisti vyhrali vo štvrtok (19. 5.) v zápase B-skupiny na MS vo fínskom Tampere nad Lotyšskom 5:1. Rehabilitovali sa tak za utorkovú (17. 5.) blamáž s Rakúskom (1:2 po rozstrele).

Po dvojbodovej prehre riešila česká striedačka rošády v zostave nie ani tak pre zlý výkon, ako skôr pre príchod hviezdy NHL Davida Pastrňáka.

Napokon sa tréneri rozhodli rozbiť dovtedy vytŕčajúci prvý útok a hráča Bostonu dali na krídlo k centrovi Davidovi Krejčímu, s ktorým sú zohratí z predchádzajúcich sezón Bruins.

Gólové tornádo

V elitnej osi zostal kapitán Roman Červenka a tieto zmeny aj v prepojení na ďalšie formácie priniesli gólové tornádo už v prvej tretine. Na hlavnej štatistickej výslednici sa „Pasta“ podieľal gólom a asistenciou.

Česi sa v piatom zápase predstavia v sobotu (21. 5.) o 19.20 proti Nórom, Lotyši hrajú už v piatok (20. 5.) v rovnakom čase s Rakúskom.

„Pasta“ prifrčal do diania na MS ako víchor, hneď v prvom striedaní dvakrát vypálil na bránku. V ďalších minútach pripravil niekoľko palebných pozícií svojim spoluhráčom, na čele s parádnym krosom na gólovú čepel Červenku. Ten bodoval aj vo štvrtom vystúpení na šampionáte (druhý gól pri 6 asistenciách).

V tom čase však už Česi viedli 1:0, lebo skvelé rozkorčuľovanie zápasu prvou formáciou inšpirovalo ostatných. Ddruhá Hertlova zásluhou pohotového Zohornu otvorila skóre.

Ďalšie góly prišli rýchlo a účet prvého dejstva efektne zavŕšil najvýraznejší hokejista zápasu po parádnej kombinácii, ktorá Červenkovi priniesla siedmu asistenciu na turnaji.  

Po prestávke si český tím doprial 20-minútový oddychový čas, v tejto fáze si viac zachytal Vejmelka a Lotyši premárnili niekoľko šancí na skorigovanie stavu.

Podarilo sa im to na začiatku tretej časti, ale novú dynamiku súboja to neprinieslo, Česi neplytvali silami a tak sa dohralo v menej plynulom tempe.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport