Na hlavný obsah

MS 2022: Fíni si víťazstvom nad Rakúskom zaistili postup do štvrťfinále

Švajčiarsko prekvapivo zdolalo Kanadu.

MS 2022: Fíni si víťazstvom nad Rakúskom zaistili postup do štvrťfinále
Zápas Fínska s Rakúskom na MS 2022 v ľadovom hokeji. Foto: TASR/AP

Fínski hokejisti vyhrali v sobotnom (21. 5.) stretnutí na domácich MS v Tampere nad Rakúskom 3:0 a ako prvý tím z B-skupiny si zabezpečili postup do štvrťfinále.

Víťazstvom si poistili vedúcu priečku, na čele tabuľky majú už štvorbodový náskok pred druhými Švédmi, ktorí však odohrali o zápas menej.

Domáci hráči od úvodu dominovali, strelecky sa presadili Valtteri Filppula, Mikael Granlund a Toni Rajala. Od väčšieho gólového prídelu zachránil súpera výborne chytajúci brankár David Kickert.

Dominanciu favorita potvrdzuje aj pomer striel na bránku – 39:19. Fíni dosiahli piate víťazstvo na MS 2022, brankár Jussi Olkinuora si tretíkrát na turnaji udržal čisté konto.

„Suomi“ zakončia svoje vystúpenie v základnej skupine v utorok (24. 5.), keď o 19.20 h SELČ nastúpia proti Česku. Rakúšania zostávajú so ziskom 4 bodov na 7. priečke. V pondelok (23. 5.) ich o 19.20 h čaká rozhodujúci duel v boji o udržanie sa v elitnej kategórii proti poslednému tímu tabuľky Veľkej Británii.

Helvéti si poradili s Kanadou

Švajčiarski hokejisti zvíťazili v šlágri „slovenskej“ A-skupiny na majstrovstvách sveta vo Fínsku nad Kanadou 6:3.

Po skvelej prvej tretine, ktorá sa skončila 3:3, vyhrali „Helvéti“ ďalšie dve 1:0 a 2:0 a s plným počtom bodov po piatich stretnutiach sú na čele tabuľky. Pre zámorský tím to bola prvá prehra na turnaji.

Bol to už 120. zápas na MS elitnej kategórie pre dlhoročného švajčiarskeho reprezentanta Andresa Ambühla, ktorý tak vytvoril nový rekord šampionátu a osamostatnil sa na čele historických tabuliek.

Švajčiari sa stretnú v nedeľu (22. 5.) o 19.20 h so susedmi z Francúzska, Kanada nastúpi po dni voľna v pondelok večer proti Dánsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport