Na hlavný obsah

MS 2022: Hokejisti USA vyhrali nad Nórskom 4:2

Čaká ich víťaz A-skupiny Švajčiarsko.

MS 2022: Hokejisti USA vyhrali nad Nórskom 4:2
Americkí hokejisti sa tešia po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti USA zvíťazili vo svojom záverečnom skupinovom zápase na MS vo Fínsku nad Nórskom 4:2. Do štvrťfinále postúpili zo štvrtého miesta „béčka“ a čaká ich víťaz A-skupiny Švajčiarsko. Nóri skončili s piatimi bodmi na predposlednom siedmom mieste.

Američania mali už pred zápasom istotu postupu do štvrťfinále, no záverečný duel v skupine nevypustili a od začiatku boli na ľade aktívnejší. Základ víťazstva položili v úvodnej desaťminútovke, keď sa presadili z dorážky Hartman a strelou z ľavého kruhu Boldy – 2:0.

Aj Nóri si vypracovali niekoľko šancí, ale nedotiahli ich do konca. Američania po prvej prestávke vystriedali brankára a Swaymana nahradil Mann. Ten inkasoval už po troch minútach, keď sa dostal do samostatného úniku Martinsen.

USA si v závere zahrali presilovku

V ďalších minútach mali opäť viac z hry zámorskí hráči, gól Lettieriho neplatil, keďže puk tečoval do siete rozhodca, no v 29. minúte už zvýšil na 3:1 Meyers po peknej kombinácii s Hughesom a Kuhlmanom. Nóri zdramatizovali duel hneď po druhej prestávke z hokejky Roksetha.

V tretej tretine ubudlo šancí a ani jedno mužstvo sa nevrhalo bezhlavo do útoku. Američania si v závere zahrali presilovku a Schmidt a Gaudette opečiatkovali žŕdky. Nóri v závere odvolali Haukelanda, no Farrell upravil cez celé klzisko do prázdnej bránky na 4:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport