Na hlavný obsah

MS 2022: Slafkovský prial Tatarovi hetrik. Krištof: Konečne sme hrali to, čo sme mali od začiatku

Gáborík si želá Švédsko za súpera.

MS 2022: Slafkovský prial Tatarovi hetrik. Krištof: Konečne sme hrali to, čo sme mali od začiatku
Foto zo zápasu Slovensko - Dánsko na MS 2022. Foto: TASR

„Nemali sme na výber, museli sme vyhrať. Išli sme do toho naplno.“ Tak zneli slová slovenského hokejového obrancu Šimona Nemca pre RTVS po výhre Slovenska nad Dánskom 7:1. Na MS 2022 si po dosiaľ najlepšom výkone na turnaji Slováci v utorok (24. 5.) zaistili štvrťfinálovú miestenku.

Ako spomenul Nemec, hráči spod Tatier nemali na výber. Na Dánov, ktorí boli na postupovom 4. mieste, strácali Slováci tri body a museli tak vyhrať v riadnom hracom čase. Podľa 18-ročného zadáka rozhodlo nastavenie v hlavách, ale aj to, že Severania mali v nohách víťazný, no ťažký zápas proti Kanade (3:2).

„Sme radi, že sme si postup vybojovali sami. Výsledok 7:1 je pekný a môžeme sa od neho odraziť aj do štvrťfinále,“ skonštatoval Nemec.

Krištof: Nikto nespravil chybu

Základy úspechu položili zverenci Craiga Ramsayho už v prvej tretine – dva góly Tomáša Tatara znamenali vedenie 2:0. „Trto“ ukázal, že je kapitánom na správnom mieste. „Tatar sa dnes choval ako správny kapitán. Bolo na ňom vidieť, že mu spadol kameň zo srdca po strelenom góle,“ konštatoval v štúdiu RTVS exhokejista Marián Gáborík.

Nebolo to však len o Tatarovi. Dobrý výkon podalo celé mužstvo, čoho dôkazom je 7 gólov a len jeden inkasovaný v sieti Adama Húsku. „Konečne sme hrali to, čo sme mali od začiatku turnaja. Dnes sme to zahrali ako jeden veľký a skúsený tím. Prejavilo sa, že každý zápas bol lepší a lepší. Nikto nespravil žiadnu chybu, všetci dreli a makali jeden za druhého,“ tešil sa útočník Michal Krištof.

Podľa neho bolo vidieť aj cítiť, že Dáni po zápase s Kanadou od začiatku nestíhali tempu Slovenska. To nepoľavovalo ani po komfortnom náskoku postupne až piatich gólov na konci druhej tretiny. „Povedali sme si, že budeme hrať, ako keby bolo stále 0:0,“ podotkol Krištof.

Súpera nepoznajú, výkon chcú zopakovať

Podľa strelca piateho gólu Juraja Slafkovského, ktorý sa presadil elegantným blafákom bol zápas proti Dánom napriek jasnému výsledku náročným. „Každý zápas je ťažký, je siedmy na turnaji a je to cítiť. Chceme ich ale hrať osem, deväť a viac,“ netajil ambície bronzový medailista zo ZOH 2022.

Na otázku RTVS, ako sa cíti, keď hrá mužstvo naňho a vypracúva mu góly, poznamenal žartovne: „Na ‚Trta‘ sa pracuje. Veď dnes dal dva góly.“ Je však rád, že sa k nemu puk „niekedy odrazí“. Smerom k Tatarovi poznamenal tiež, že by mu doprial aj hetrik. „Snáď dá tretí gól v ďalšom zápase,“ zaželal si.

Slováci ešte nepoznajú meno svojho súpera vo štvrťfinále MS 2022. Bude ním víťaz B-skupiny – jeden z dvojice Švédsko, Fínsko. „Musíme hrať najlepší hokej, aký vieme,“ jasne vyhlásil Slafkovský.

„Verím, že keď budeme hrať tak, ako sme hrali dnes, bude nám jedno, proti komu budeme hrať,“ doplnil Krištof. Marián Gáborík si želá za súpera Švédsko. „Bol by to pohľadnejší hokej pre divákov. Na Švédov to, musíme si povedať pravdu, vieme,“ vysvetlil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport