Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Hokejisti Dánska zvíťazili nad Kazachstanom 9:1

Tromi gólmi sa podieľal útočník Joachim Blichfeld.

MS v hokeji 2022: Hokejisti Dánska zvíťazili nad Kazachstanom 9:1
Na snímke uprostred dánsky útočník Patrick Bjorkstrand oslavuje úvodný gól v zápase A-skupiny na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji. Foto: TASR/AP

Hokejisti Dánska zvíťazili vo svojom prvom zápase na MS vo Fínsku nad Kazachstanom vysoko 9:1. Ide o najvyšší výsledok doterajšieho priebehu šampionátu. Tromi gólmi sa na ňom podieľal útočník Joachim Blichfeld.

Dáni nastúpia na ďalší duel v nedeľu 15. mája od 19.20 SELČ proti Švajčiarsku, hráči Kazachstanu budú hrať v rovnaký deň od 15.20 proti Francúzsku.

Už úvod zápasu naznačil, že sa zrodí vysoké víťazstvo na úkor Kazachstanu. Po góloch Bjokrstranda, Scheela a Blichfelda bolo v 5. minúte už 3:0. Herne nebola prvá tretina až taká jednoznačná, Dáni však boli na koni a držali hru pod kontrolou.

Nepomohla ani výmena brankárov

Po ďalších dvoch góloch, o ktoré sa postarali Storm a Poulsen, prišlo k výmene brankárov v kazašskom tíme. Ani to však príliš nepomohlo zmeniť obraz hry.

Rumjancev si čisté konto udržal iba do 30. minúty, v ktorej inkasoval od Blichfelda – 6:0. Dáni hrali efektívne a gólom Larsena na 7:0 uzavreli druhú tretinu.

Tretiu začali presným zásahom veterána Regina už v 48. sekunde a Blichfeld v 51. minúte skompletizoval hetrik – 9:0. Diváci videli aj desiaty gól zápasu, ten však padol do dánskej bránky. Favorit si neudržal čisté konto, keď Savickij v oslabení v 59. minúte prekonal Dahma a stanovil konečné skóre.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport