Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Hokejisti USA zvíťazili nad Rakúskom 3:2

Američania sa v pondelok stretnú s Fínmi.

MS v hokeji 2022: Hokejisti USA zvíťazili nad Rakúskom 3:2
Americkí hokejisti sa tešia po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti USA zvíťazili vo svojom druhom zápase v základnej B-skupine MS vo Fínsku nad Rakúskom 3:2 po predĺžení.

Rakúšania siahali na prekvapenie, keď v priebehu 2. tretiny viedli 2:0, favorizovaný zámorský tím však vyrovnal a o jeho víťazstve rozhodol v 4. minúte predĺženia Luke Hughes.

Pre Rakúšanov, ktorí sa do elitnej kategórie vrátili po vylúčení Bieloruska, je to prvý bod na turnaji, Američania majú po dvoch zápasoch päť bodov.

Rakúšania nastúpia na svoj tretí zápas na MS v utorok 17. mája o 15.20 SELČ proti Česku, Američania sa v pondelok od 19.20 stretnú s domácimi Fínmi.

Rakúsku sa v prvej tretine darilo

Rakúšania chceli nadviazať na sľubný výkon proti Švédsku (1:3) a v prvej tretine sa im to darilo. Súpera dlho držali na dištanc od vlastnej bránky a Američania sa do prvej vážnejšej šance dostali v 9. minúte.

Barber neuspel pred brankárom Kickertom a do vedenia išli v 15. minúte Rakúšania. Tí najskôr nevyužili presilovku, po nej sa však spred bránkového priestoru nemýlil Nissner – 1:0.

Američania v druhej tretine zvýšili tempo, zintenzívnili streľbu, ale aj po nej si Rakúšania udržali tesný náskok. V 35. minúte ho dokonca zvýšili na 2:0, keď Huber zakončil ojedinelú, ale efektívnu ofenzívnu akciu svojho tímu. Už o 17 sekúnd však Bellows znížil, keď zblízka prepasíroval puk za brankára Kickerta – 2:1.

Američania nevyužili v úvode tretej časti presilovku, ale v 49. minúte už početnú výhodu zužitkovali. Gaudette strelou spoza hráča prekvapil Kickerta – 2:2. V ďalšom priebehu tretej časti mali viac z hry Američania, ale Rakúšania si postrážili cennú remízu.

V predĺžení mohol o neočakávanom víťazstve outsidera rozhodnúť Schneider, ale trafil iba do žŕdky. Chybu Leblera krátko na to využil Hughes, ktorý sa dostal do úniku, v ktorom prekonal Kickerta – 2:3.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport