Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Kapitánom Slovenska bude Tomáš Tatar

Asistentmi mu budú Krištof a Čerešňák.

MS v hokeji 2022: Kapitánom Slovenska bude Tomáš Tatar
Na snímke zľava slovenský hokejový reprezentant Tomáš Tatar a asistent trénera Ján Pardavý. Foto: TASR

Kapitánom slovenských hokejistov na MS v Helsinkách bude Tomáš Tatar. Jeho asistentmi budú Michal Krištof a Peter Čerešňák. Potvrdil to po piatkovom (13. 5.) rozkorčuľovaní vo Fínsku asistent trénera Ján Pardavý.

Pre skúseného krídelníka rozhodlo niekoľko faktorov, okrem iného aj to, že je podľa Pardavého dosť „ukecaný“: „Potrebujeme, aby bolo lídrov počuť a Tomáš je taký typ. Máme v kabíne širšiu skupinu lídrov, ale Tomáš je najskúsenejší. Rozhodovali sme sa medzi ním a Čerešňákom. Potrebujeme hráča, ktorý tím povedie, vyšlo to na Tatara.“

Na rannom rozkorčuľovaní chýbalo šesť hráčov, ale zdravotne sú v poriadku. „Bolo to dobrovoľné. Tréner Ramsay zdôrazňuje hráčom, že potrebujeme odovzdať v zápase energiu. Rozkorčuľovanie bolo o tom, aby sa chalani rozhýbali a hráči, ktorí neboli, išli na prechádzku,“ dodal Pardavý.

Pred otváracím zápasom Slovákov proti Francúzsku je v kabíne cítiť nervozitu. „Je to rovnaké ako pred každým šampionátom. Je cítiť napätie, ale hráči nemôžu byť premotivovaní. Musia dať zo seba všetko, čo v nich je, a potom sa výsledok dostaví,“ uzavrel asistent trénera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport