Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Nórski hokejisti vyhrali nad Veľkou Britániou 4:3

Nóri nastúpia na ďalší zápas proti Lotyšsku.

MS v hokeji 2022: Nórski hokejisti vyhrali nad Veľkou Britániou 4:3
Nórski hokejisti sa tešia z víťazstva. Foto: TASR/AP

Hokejisti Nórska si na prebiehajúcich MS vo Fínsku pripísali prvé víťazstvo. V nedeľu (15. 5.) vyhrali v dueli B-skupiny v Tampere nad Veľkou Britániou 4:3 po nájazdoch, keď v závere tretej tretiny prišli o trojgólový náskok.

Ešte osem minút pred koncom Briti prehrávali 0:3, no potom dokázali v priebehu 198 sekúnd vyrovnať a vynútiť si predĺženie. V ňom gól nepadol, v nájazdoch rozhodol o extra bode pre favorita Michael Haga. Dva góly v riadnom čase strelil kapitán Mathis Olimb.

Nóri nastúpia na ďalší zápas v pondelok o 15.20 SELČ proti Lotyšsku, Británia sa najbližšie stretne v utorok o 19.20 SELČ so Švédskom.

Nóri v úvode potvrdzovali úlohu favorita, súpera v prvej tretine takmer k ničomu nepustili a po úvodnej dvadsaťminútovke viedli na strely 11:1. Z hernej prevahy však vyťažili jediný gól až v 17. minúte, postaral sa o to obranca Klavestad strelou od pravého mantinelu, ktorú nešťastne za chrbát vlastného brankára Bownsa tečoval David Phillips.

Briti mohli zdramatizovať duel na začiatku tretej tretiny

Na začiatku prostrednej časti Haukeland zlikvidoval prvú výraznejšiu šancu Britov v podaní Neilsona a severský tím o chvíľu neskôr odskočil na dvojgólový rozdiel – v 27. minúte sa pred bránkou súpera najlepšie zorientoval kapitán Mathis Olimb a jeho zásah odobril aj videorozhodca. Ten istý hráč zvýšil v 36. minúte opäť v presilovej hre na 3:0 pre Nórsko a o víťazovi sa zdalo byť rozhodnuté.

Briti mohli zdramatizovať duel na začiatku tretej tretiny, no Perlini v 44. minúte nepremenil trestné strieľanie. Potom sa však v priebehu 38 sekúnd presadili Dowd a Perlini a šokujúce vyrovnanie na 3:3 zariadil v 56. minúte Richardson. Nóri napokon získali dva body, keď sa v nájazdoch presadili Trettenes a Haga a za Britov iba Conway.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport