Na hlavný obsah

MS v hokeji 2022: Víťazstvo si vybojovali aj Česi, nad Veľkou Britániou vyhrali 5:1

Česi sa dlhšie rozbiehali.

MS v hokeji 2022: Víťazstvo si vybojovali aj Česi, nad Veľkou Britániou vyhrali 5:1
Na snímke zľava hokejista Veľkej Británie David Clements, český hokejista Tomáš Hertl a brankár Veľkej Británie Ben Bowns. Foto: TASR/AP

Českí hokejisti zvíťazili v sobotu vo svojom prvom zápase B-skupiny MS vo fínskom Tampere nad Veľkou Britániou 5:1. Zverenci fínskeho trénera Kariho Jalonena sa síce dlhšie rozbiehali, ale od polovice druhej tretiny mali stretnutie jasne vo svojich rukách a potvrdili úlohu veľkých favoritov.

Druhý duel odohrajú v nedeľu (15. 5.) o 19.20 h proti Švédom, Britov čaká už o 11.20 h stretnutie s Nórmi.

Prvú veľkú šancu mali už v 2. minúte Briti. Waller najprv zblokoval Jiříčkovu strelu a potom sa rútil sám na Dostála, ktorý jeho strelu k ľavej žrdi vyrazil betónom. V 5. minúte sa opäť predviedol český brankár, keď vykorčuľoval z bránky medzi kruhy a zastavil tak rodiaci sa nájazd Phillipsa.

Česi sa v útoku zo začiatku trápili

Česi sa v útoku zo začiatku trápili a prvú väčšiu možnosť mali až v 10. minúte, Hertl však trafil len do Bownsovho betónu. Brankár Britov si poradil aj s príležitosťami Červenku a Blümela.

Po prestávke sa už favoriti rozbehli a svoju prevahu vyjadrili aj gólovo. Prvá presilovka v zápase im síce nevyšla, ale v 28. minúte už Bownsa prekonali. Krejčí našiel žabkou pred bránkou Blümela a ten rozvlnil sieť.

V 33. minúte mohol pridať druhý gól Červenka, po jeho trestnom strieľaní sa však puk odrazil od jednej žŕdky do druhej a od Bownsa smerom do siete, ale bránkovú čiaru nepreťal. Prešlo však len deväť sekúnd a Česi viedli o dva góly, keď sa Ščotkovo nahodenie odrazilo do bránky od Fleka.

V 42. minúte bolo už 3:0, presilovku využil už po 14 sekundách Jiříček a o ďalších päť minút pridal štvrtý kúsok Černoch. Česi aj v ďalších minútach dominovali a v 49. minúte zvýšil už na 5:0 Blümel. Presadili sa aj Briti, po chybe Červenku sa dostal do nájazdu Lake a zaznamenal čestný úspech svojej krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport