Na hlavný obsah

Na Orave vykradli sklad humanitárnej pomoci pre utečencov z Ukrajiny

Rozhodli sa ho preto presťahovať.

Pomoc pre utečencov z Ukrajiny skončila v rukách zlodejov. Vykradli sklad humanitárnej pomoci v Námestove. Vzali potraviny, drogériu aj elektroniku. Prípad vyšetruje polícia. Sklad vykradli aj v minulosti, preto ho presťahujú.

Sklad humanitárnej pomoci v Námestove založili dobrovoľníci a slúžil ako výdajňa materiálu pre Ukrajincov, ktorí utiekli pred vojnou a zostali na Orave. Zo skladu si zlodeji zobrali predovšetkým potraviny a drogériu.

„V predmetnej veci sme prijali oznámenie. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom riadneho objasnenia skutku a rozhodnutia v zmysle zákona,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Budovu spravuje Žilinský kraj. V minulosti v nej sídlila poliklinika. Teraz je opustená. Prvýkrát sa do nej zlodeji vkradli minulý týždeň. Vlámania sa však opakujú.

Sklad s pomocou pre utečencov otvárajú dvakrát do týždňa. Počas otváracích hodín ho navštevujú Ukrajinci z celého okresu. Na materiálnu pomoc čakajú v radoch.

Budovu bývalej polikliniky už chráni alarm, ktorý je napojený na bezpečnostnú službu. Sklad humanitárnej pomoci však presťahujú z bezpečnostných dôvodov na iné miesto.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny