Na hlavný obsah

Na slovenských školách sa vzdeláva 9 732 žiakov z Ukrajiny

Najviac detí chodí do škôl v Bratislavskom kraji.

Na slovenských školách sa vzdeláva 9 732 žiakov z Ukrajiny. Z toho 1 581 je v materských školách, 7 287 na základných školách a na stredných školách sa vzdeláva 864 žiakov. Informoval o tom odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Najviac detí chodí do škôl v Bratislavskom kraji, a to až 1 846 žiakov. Najmenej je ich v Banskobystrickom kraji, kde sa vzdeláva 573 ukrajinských žiakov.

V priemere na každej základnej škole pribudlo na celom Slovensku 800 žiakov, na každý ročník v každom kraji to vychádza na 60 – 100 žiakov z Ukrajiny, výnimkou je opäť Bratislavský kraj, kde je to 200 žiakov na ročník.

Zamestnanci v školstve

V školách sa zamestnalo 230 zamestnancov. Najčastejšie pracujú ako prevádzkoví a pedagogickí zamestnanci. „Od začiatku, kedy vypukla vojna na Ukrajine, sa snažíme byť čo najsúčinnejší a pripraviť školy na zvládnutie tejto situácie,“ priblížil minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

Rezort školstva zriadil špeciálnu záložku na svojom webovom sídle, ktorá obsahuje podporné materiály, metodické materiály a usmernenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko