Na hlavný obsah

Najmenej 8 obetí si vyžiadal výbuch v luxusnom hoteli v Havane

Mal ho spôsobiť plyn.

Silný výbuch, ktorý poničil luxusný hotel Saratoga v centre Havany, si vyžiadal najmenej osem životov. Ďalší ľudia sa zranili, informovala kubánska štátna televízia.

Kubánsky prezident Miguel Díaz-Canel uviedol, že výbuch nespôsobila bomba. Pravdepodobná príčina explózie je únik plynu, napísala agentúra AP. Na mieste zasahujú záchranári.

„Prvé náznaky ukazujú, že výbuch spôsobil únik plynu,“ uviedol kubánsky prezident, ktorý sa dostavil na miesto nehody. Provládny server Cubadebate krátko po výbuchu uviedol na základe svedectiev ľudí, ktorí sa nachádzali na mieste, že explóziu mohli spôsobiť plynové bomby.

V okolí hotela bolo zničených aj niekoľko automobilov a na mieste je veľký počet policajných aj záchranárskych jednotiek. Tie prehľadávajú útroby budovy a sutiny.

Podľa agentúry EFE z hotela stúpa hustý dym, ktorý je vidieť z väčšiny hlavného mesta. Výbuch výrazne zničil prvé dve podlažia hotela a vonkajšia fasáda. Škody ale vykazujú aj ďalšie štyri poschodia budovy.

Guvernér Havany Reinaldo García Zapata uviedol, že hotel bol v rekonštrukcii, a preto v ňom neboli ubytovaní turisti.

Hotel Saratoga stojí v jednej z najrušnejších častí Havany. Podľa agentúry AFP ide o päťhviezdičkový hotel s 96 izbami. Saratoga bola považovaná za jedno z najluxusnejších zariadení v Havane.

V minulosti v tomto hoteli bývali významní politici, podnikatelia či celebrity. V posledných rokoch však hotel prišiel o časť hnuteľnej klientely kvôli otvoreniu nových zariadení v kubánskej metropole.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet