Na hlavný obsah

NAKA obvinila bývalého ministra spravodlivosti Gábora Gála

Obvinený by mal byť z korupcie.

NAKA obvinila bývalého ministra spravodlivosti Gábora Gála
Exminister spravodlivosti Gábor Gál. Foto: TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil exministra spravodlivosti Gábora Gála za stranu Most-Híd. Potvrdil to sám Gál. Na prípad upozornil portál tvnoviny.sk.

„Ešte minulý týždeň mi poštou doručili uznesenie o vznesení obvinenia. Predmetné uznesenie v súvislosti s mojou osobou sa absolútne nezakladá na pravdivých informáciách. Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené,“ povedal exminister spravodlivosti.

Ako doplnil, dúfajúc v zákonnosť postupov, je aj teraz pripravený byť maximálne súčinný s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby vec riadne objasnili.

Ako Gál dodal, keďže ide o živú vec, nebude sa k tomu viac vyjadrovať.

Gála obvinili z korupcie, konkrétne z prijímania úplatku. Prípad súvisí so Slovenským pozemkovým fondom, skutok sa mal stať v roku 2018.

„Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 9. mája tohto roku osobu G. G. z korupcie. Zločinu prijímania úplatku sa mal dopustiť v súvislosti s činnosťou Slovenského pozemkového fondu v roku 2018. Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko