Na hlavný obsah

NAKA zadržala a obvinila pravicového extrémistu

Obvinený je vo väzbe.

NAKA zadržala a obvinila pravicového extrémistu
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v spolupráci s medzinárodnými zložkami nebezpečného pravicového extrémistu. Ide o 22-ročného občana SR, ktorý mal kybernetickom prostredí medzinárodnej krajnej pravice vystupovať pod prezývkou Slovakbro. Vo štvrtok (12. 5.) ho vzali do väzby. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Podozrivý je z toho, že mal verejne podnecovať na zvrhnutie demokratického politického systému cestou subverzných a sabotážnych činností, ale aj aktov terorizmu,“ priblížila polícia.

NAKA vykonala domové prehliadky

Mal uverejňovať a zdieľať fotografie glorifikovaných „bielych“ teroristov. „Verejne im mal prejavovať svoje sympatie a ich teroristické činy schvaľovať. Uverejňovať mal tiež návody a schémy na výrobu improvizovaných chladných zbraní,“ dodala polícia.

Uverejňovať mal aj príspevky s návodmi na sabotážne útoky. Dopustiť sa mal tiež niekoľkých trestných činov extrémizmu, sympatizovať mal s neonacistickou alternatívnou krajnou pravicou.  

NAKA v tejto súvislosti vykonala domové prehliadky, pri ktorých zaistili viacero stôp, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu. Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku 12. mája vzatý do väzby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko