Na hlavný obsah

Odsúdeného Jozefa Majského údajne videli v Bratislave, z českého väzenia ho prepustili

Pôvodne ho odsúdili na 9 rokov.

Odsúdeného Jozefa Majského údajne videli v Bratislave, z českého väzenia ho prepustili
Odsúdený podnikateľ Jozef Majský. Foto: TASR

Jozef Majský, ktorého odsúdili za podvody, už nie je v českom väzení. Podľa zdroja RTVS ho v stredu (4. 5.) popoludní videli, ako vystupuje z auta pred sídlom Sipox v lukratívnej časti Bratislavy. Pôvodný 9-ročný trest sa mu mal skončiť o štyri roky v decembri.

Podľa zdroja vystúpil Majský z čiernej dodávky aj v sprievode ženy. Zdroj navyše dodal, že odsúdený podnikateľ nemal svoju povestnú čiernu farbu vlasov, ale hnedú.

Majského súdili za tunelovanie nebankoviek BMG a Horizont. Spôsobil škodu takmer pol miliardy vtedajších korún. Jeho súdny proces sa vliekol roky.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Koncom júla 2020 mu Najvyšší súd SR potvrdil 9-ročný trest. Na základe zatykača ho policajti našli v pražskej nemocnici. Následne české súdy rozhodli, že trest si odpyká u nich, dôvodom bolo aj Majského české občianstvo.

Odsúdený podnikateľ vystriedal v Česku dve väznice. Najskôr bol v pražskom Pankráci, následne vo väznici Rapotice. Prvýkrát chcel ísť na slobodu vlani v máji. Majského argumenty sudcu nepresvedčili, na slobodu ho nepustil.

Na druhý pokus už úspešný bol, a to koncom februára. Má za sebou viac ako tretinu zo svojho trestu. Spoza mreží sa dostal aj so 70-mesačnou skúšobnou dobou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko