Na hlavný obsah

Pád z vrcholu Lomnického štítu pripravil o život poľského turistu

Osudným sa mu stalo, že chcel zo štítu zostúpiť peši.

Poľský turista neprežil utorkový (3. 5.) pád z vrcholu Lomnického štítu. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na sociálnej sieti.

Záchranári z Vysokých Tatier opísali, že v skorých ranných hodinách ich požiadali o pomoc pre poľského vysokohorského turistu. Ten spadol z vrcholu Lomnického štítu južným smerom do žľabu smerom na Lomnické sedlo.

„Skupina Poliakov vystúpila rovnakou trasou na Lomnický štít. Všetci okrem neho sa rozhodli ísť dole lanovkou. Jedine 39-ročný muž chcel dole zostúpiť peši. Po niekoľkých metroch sa pošmykol a spadol. Oznamovatelia ho po páde videli po zastavení už len nehybne ležiaceho nad Lomnickým sedlom,“ špecifikovali záchranári.

O súčinnosť požiadali posádku leteckých záchranárov. Tí z heliportu v Starom Smokovci zobrali na palubu dvoch horských záchranárov a spoločne leteli na miesto. Poľskému turistovi však už nedokázali pomôcť.

Telesné pozostatky muža následne transportovali do Starého Smokovca. Tam ich odovzdali príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko