Na hlavný obsah

Parlament bude mať nečakanú týždňovú pauzu, hoci je zoznam čakajúcich zákonov široký

Recept neprinieslo ani poslanecké grémium.

Absencia dohody v koalícii neblokuje iba pomoc so zdražovaním, ale aj chod parlamentu. Rokovanie v stredu (11. 5.) opakovane prerušili a napokon ukončili. Poslanci tak dostali viac než týždeň neplánovaného voľna.

Pohľad do rokovacej sály hodinu po začiatku rokovania (viď reportáž, pozn.). Poslancov je iba hŕstka, no, čo je horšie, chýbajú autori zákonov. Bez nich sa rokovať nedá.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Spravodajcu nevidím v sále, nechávam prepadnúť na koniec schôdze. Nevidím tu ani (ministra pôdohospodárstva) Samuela Vlčana (nom. OĽANO), na koniec schôdze. Prosím, Karahuta? Na koniec schôdze,“ uviedol podpredseda NR SR Milan Laurenčík (SaS).

„To, že sú neprítomní navrhovatelia? To je zámer. Nemajú vzájomné dohody, a preto nie sú prítomní,“ myslí si podpredseda parlamentu z opozičných radov Juraj Blanár (Smer-SD).

Recept na ochromený parlament neprinieslo ani poslanecké grémium. Šéf NR SR Boris Kollár (Sme rodina) napokon poslancom oznámil, že do budúceho štvrtka (19. 5.) do práce prísť nemusia.

Neobsadené sú viaceré personálne nominácie – kreslo komisára pre deti alebo predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). „Dvadsiatka poslancov bude na zahraničných pracovných cestách od pondelka a nemali by sme dosť hlasov. Prosím, utíšte sa,“ hovoril Kollár.

Poslanci dostali viac než týždeň voľna napriek tomu, že zoznam zákonov takpovediac na čakačke je stále pomerne široký.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko