Na hlavný obsah

Policajti v Bratislave v noci zadržali vyše 30 migrantov, museli aj strieľať

Oba zásahy realizovali v Petržalke.

Policajti v Bratislave v noci zadržali vyše 30 migrantov, museli aj strieľať
Unikajúce auto plné nelegálnych migrantov, ktoré polícia zastavila v Petržalke. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Vo štvrtok (26. 5.) v noci, asi okolo pol tretej, dostali slovenskí policajti od maďarských kolegov informáciu o tom, že prenasledujú unikajúce vozidlo typu Peugeot Boxer podozrivé z prevozu nelegálnych migrantov. Informovala o tom Polícia SR z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

Vodič dodávky odmietol zastaviť, hoci ho k tomu policajti opakovane vyzývali. Po prejdení hraničného prechodu Čunovo – Rajka podozrivý vodič, občan Turecka, smeroval do bratislavskej mestskej časti Rusovce.

„Odtiaľ sa vozidlo dostalo na Dolnozemskú cestu v Petržalke, kde ho policajti zastavili až po zasiahnutí pneumatiky strelou zo služobnej zbrane,“ priblížila polícia.

Na mieste zadržali vodiča z Turecka i jeho spolujazdkyňu, ktorá je občiankou Maďarska. Vo vozidle prevážali 26 migrantov z Afganistanu, ktorých odovzdali cudzineckej polícii. Nik sa pri zadržaní nezranil.

Ďalší prípad sa stal pred polnocou

V stredu (25. 5.) pred 23. hodinou spozorovala policajná hliadka v pohraničnej oblasti s Rakúskom v bratislavskej Petržalke vozidlo typu Peugeot 407, ktoré pomaly jazdilo po trávnatej ploche mimo cesty.

Hliadka ho osvietila smerovým reflektorom, vodič auta zhasol svetlá a zastavil. „Pri kontrole zastaveného vozidla hliadka zistila, že sa tam nachádza väčší počet osôb,“ doplnila polícia. Policajti na pomoc privolali ďalšie hliadky, ktoré kontrolovali okolie.

Policajti zadržali 9 Afgancov, ktorých má v rukách cudzinecká polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny