Na hlavný obsah

Polícia obvinila z prevádzačstva dvoch ľudí, pokúsili sa previezť 30 migrantov

Pokúsili sa ich previezť cez maďarsko-slovenskú hranicu.

Polícia obvinila z prevádzačstva dvoch ľudí, pokúsili sa previezť 30 migrantov
Na snímke nelegálni migranti ukrývajúci sa v aute, ktorých polícia zadržala na maďarsko-slovenskej hranici. Foto: facebook/ Polícia Slovenskej republiky

Polícia obvinila z prevádzačstva dve osoby. Obaja sa pokúsili previesť spolu 30 nelegálnych migrantov. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

V prvom prípade je podozrivým 26-ročný Ukrajinec M. D., ktorý sa z Maďarska pokúsil previezť 17 migrantov. Obvinený M. D. prevážal migrantov cez hraničný priechod Ostrihom – Štúrovo. A to za finančnú odmenu 3 000 eur.

„Vozidlo spozorovala hliadka Colného úradu a pokúsila sa ho zastaviť. Vodič výzvu na zastavenie neuposlúchol a snažil sa hliadke ujsť. Pri obci Bajtava nezvládol riadenie a s vozidlom narazil do zvodidiel. Následne sa dal na útek. Na mieste nehody zostalo vo vozidle 15 osôb zo Sýrie a dve osoby z Afganistanu,“ informovali policajti.

Po osobe začali okamžite pátrať. Za pomoci služobného psa prehľadávali okolie, až kým osobu nenašli a zadržali.

Obvinili ich zo zločinu prevádzačstva

V druhom prípade obvinili 31-ročného Chorváta V. D., ktorý umožnil prekročiť maďarsko-slovenskú hranicu (Letkés – Salka) 13 nelegálnym migrantom. A to za dohodnutú finančnú odmenu 300 eur za osobu.

Vozidlo zastavila hliadka Colného úradu, aby vykonala kontrolu. Na zadných sedadlách a v kufri našla 13 osôb z Afganistanu.

„Prípady prevzali vyšetrovatelia Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru. Oboch vodičov obvinili zo zločinu prevádzačstva a zároveň podali návrh na ich väzobné stíhanie,“ uviedla polícia.

V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody od sedem do desať rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko