Na hlavný obsah

Pomôcť by mali najmä chudobným rodinám, hovorí občianske združenie

Balík pomoci od vraj nepomôže tým, ktorí to potrebujú.

Balík pomoci od vlády nepomôže tým, ktorí to potrebujú. Tvrdí to riaditeľ občianskeho združenia Rodičia.sk. Štát by mal podľa neho pridať najmä rodinám, ktoré sú najviac ohrozené chudobou.

Poslanec Peter Kremský (OĽANO) argumentuje, že peniaze dostanú všetky rodiny, a pomôžu práve tým najchudobnejším.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Deň predtým, ako vláda napriek nezhodám v koalícii odobrila príspevky pre rodiny s deťmi, sa premiér a minister financií na Úrade vlády stretli s vybranými organizáciami, ktoré sa zaoberajú rodinnou politikou.

O čom ich stretnutie bolo, nezverejnili. Schválenú pomoc organizácie uvítali. „Motivuje mladých ľudí, aby aj napriek podmienkam v ktorých žijeme boli ochotní zakladať rodiny,“ ocenil Juraj Šúst zo Spoločenstva Ladislava Hanusa.

„Konečne sa niečo deje v tejto oblasti,“ pridala sa Monika Jucková z Únie centier a poradní pre rodinu.

Pomoc by mali namieriť na chudobné rodiny

Občianske združenie Rodičia.sk na stretnutie pozvanie nedostalo. Pomoc však kritizuje. Podľa jeho riaditeľa má mieriť najmä na chudobné rodiny.

„Napríklad rodiny s jedným rodičom alebo rodiny žijúce v hmotnej núdzi, nedostanú takú podporu akú by naozaj potrebovali. Naopak mnoho rodín, ktoré nevyhnutne nepotrebujú finančnú injekciu od štátu tú pomoc dostanú, tým pádom to nie je efektívne riešenie,“ tvrdí Matej Stuška z občianskeho združenia Rodičia.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko