Na hlavný obsah

Posledným semifinalistom NHL sú hráči New Yorku Rangers

Vyzvú obhajcu Tampu Bay s Erikom Černákom.

Posledným semifinalistom NHL sú hráči New Yorku Rangers
Na snímke radosť hráčov New Yorku Rangers. Foto: TASR/AP

Hokejisti New Yorku Rangers sa po siedmich rokoch prebojovali do finále Východnej konferencie NHL. V noci na utorok (31. 5.) zvíťazili v rozhodujúcom siedmom dueli 2. kola play-off na ľade Caroliny 6:2. V celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy.

Dvomi gólmi sa pod víťazstvo hostí podpísal Chris Kreider, Adam Fox a Andrew Copp strelili zhodne gól a pridali jednu asistenciu, Mika Zibanejad nazbieral tri asistencie. Tradičnou oporou „jazdcov“ bol brankár Igor Šesťorkin, ktorý pomohol k postupu 36 úspešnými zákrokmi.

Hurricanes prehrali doma prvýkrát v tejto vyraďovačke, všetkých sedem predošlých domácich súbojov vyhrali. Zápas nedochytal pre zranenie v dolnej časti tela brankár Caroliny Antti Raanta, ktorý v druhej tretine za stavu 0:2 prenechal miesto Pjotrovi Kočetkovovi.

Duel nedohral ani domáci krídelník Seth Jarvis, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela už v prvej tretine po hite Jacoba Troubu.

Rangers postúpili do finále konferencie prvýkrát od roku 2015. Stretnú sa v ňom, rovnako ako pred siedmimi rokmi, s Tampou Bay. Vtedy podľahli Lightning v siedmich zápasoch. Prvý súboj s obhajcom titulu je na programe v noci na štvrtok (2. 6.) v newyorskej Madison Square Garden (2.00 SELČ).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport