Na hlavný obsah

Pri požiari v pôrodnici zomrelo v Senegale najmenej 11 novorodencov

Požiar údajne zapríčinil elektrický skrat.

Pri požiari v nemocnici v Senegale zomrelo najmenej 11 novorodencov. Na sociálnych sieťach to uviedol senegalský prezident Macky Sall, ktorý ale o nešťastí nezverejnil ďalšie podrobnosti.

Požiar vypukol v nemocnici v meste Tivaouane, zhruba 130 kilometrov do hlavného mesta Dakar, uviedla vo štvrtok (26. 5.) agentúra AFP. Podľa starostu mesta sa podarilo tri deti zachrániť.

„Práve som sa dozvedel so zármutkom a zdesením o smrti 11 novorodencov pri požiari na oddelení neonatológie v nemocnici v meste Tivaouane,“ uviedol na sociálnych sieťach prezident Sall.

Požiar zapríčinil elektrický skrat

Podľa starostu mesta Demby Diopa sa záchranárom podarilo zachrániť troch novorodencov. Neuviedol ale v akom stave sa nachádzajú. Podľa neho požiar zapríčinil elektrický skrat a oheň sa na oddelenie rozšíril veľmi rýchlo.

Agentúra AFP uvádza, že v apríli minulého roka zomreli v meste Linguère štyria novorodenci. Podľa starostu mesta a vtedajšieho ministra vnútra Alyho Ngouilleho Ndiayeho za to mohlo zlé fungovanie klimatizácie na pôrodnom oddelení.

Na začiatku apríla tohto roka potom v Senegale úmrela tehotná žena, ktorá čakala v nemocnici na pôrod cisárskym rezom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet