Na hlavný obsah

Rakúsky dôchodca zbil slovenskú opatrovateľku. Tá skončila v nemocnici

Násilie voči opatrovateľkám v krajine stúpa.

Rakúsky dôchodca zbil slovenskú opatrovateľku. Tá skončila v nemocnici
Ilustračné foto - tabuľka s nápisom opatrovateľky. Foto: TASR

Podľa informácií rakúskeho denníka Kurier v okrese St. Pölten vychádzkovou palicou zbili 45-ročnú slovenskú opatrovateľku. Útočníkom mal byť 86-ročný dôchodca, ktorému sa vyučená zdravotná sestra starala o manželku. Slovenka skončila so zraneniami v nemocnici. Kedy presne sa prípad odohral, nie je zo správy zrejmé.

„Susedia zavolali políciu po tom, ako z bytu počuli výkriky. Potom uvideli 45-ročnú ženu so silne krvácajúcou ranou na hlave. Na 86-ročného muža napokon podali trestné oznámenie, no pozadie činu stále nevieme,“ napísal Kurier.

Rakúsky denník v tejto súvislosti uviedol, že násilie voči opatrovateľkám v krajine stúpa. Viac ako tretina zamestnancov musí čeliť aspoň raz za mesiac fyzickému násiliu. V Hornom Rakúsku je to číslo ešte vyššie – na úrovni až 47,9 %.

Podľa štúdie Hornorakúskej komory práce (Arbeiterkammer OÖ) má navyše viac ako štvrtina opatrovateľov skúsenosti s urážkami či verbálnym napádaním aspoň raz týždenne. Nové prípady podľa denníka Kurier pravidelne dokumentujú aj v Dolnom Rakúsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko