Na hlavný obsah

Regulované parkovanie v Bratislave sa rozšíri o zónu v centre mesta

Návštevníci si za parkovanie zaplatia.

V bratislavskom systéme regulovaného parkovania PAAS pribudne ďalšia zóna, a to zóna v mestskej časti Staré mesto: Hlavná stanica – Blumentál. Informoval o tom v utorok (24. 5.) primátor Bratislavy Matúš Vallo.

„Ide o rozsiahlu zónu v mestskej časti Staré Mesto, ktorú ohraničujú ulice Štefánikova, Jaskov rad, Legionárska, Karadžičova a Ulica 29. augusta,“ uviedol magistrát mesta.

Tí, ktorí v zóne žijú a disponujú rezidentskou parkovacou kartou, majú parkovanie neobmedzené. Návštevníci si počas pracovných dní od 8.00 do 24.00 h zaplatia od 1,5 do 2 eur za hodinu. Parkovné sa dá najrýchlejšie uhradiť pomocou mobilných aplikácií.

K dispozícii však v miestach zóny budú aj parkovací asistenti, u ktorých budú ľudia môcť zaplatiť aj v hotovosti alebo platobnou kartou.

Regulované parkovanie už platí v častiach Nového Mesta, Rače, Petržalky a Ružinova. Nový systém parkovania vstupuje v spomínanej zóne do platnosti od stredy (25. 5.). Rezidentská karta pre obyvateľov zóny bude stáť 39 eur na rok.

„Zóna Hlavná stanica – Blumentál je frekventovanou a počas dňa vyhľadávanou zónou v jadre mesta s veľkým počtom návštevníkov,“ vysvetľuje magistrát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny