Na hlavný obsah

Rusi po prvý raz od začiatku invázie zaútočili na Zakarpatskú oblasť

V tamojších horách sa môžu skrývať ukrajinské vojenské objekty.

Rusi po prvý raz od začiatku invázie zaútočili na Zakarpatskú oblasť
Na snímke ukrajinskí vojaci skúmajú ruské rakety. Foto: TASR/AP

V Ľvove, v Dnipre, pri Kyjeve a Kirovohradskej oblasti počuli v utorok (3. 5.) večer silné výbuchy. Podľa ukrajinských médií išlo o ďalšie ostreľovanie ukrajinských miest ruskými raketami a strelami s plochou dráhou letu.

Zasiahnutý bol aj bližšie nespresnený objekt v horách Zakarpatskej oblasti, uviedol gubernátor Viktor Mykyta. Podľa ukrajinských médií išlo o prvý ruský úder v tejto oblasti od začiatku vojny. V tamojších horách sa môžu skrývať ukrajinské vojenské objekty a sklady, poznamenala stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe.

Ľuďom odporúčajú ostať v krytoch

„V Ľvove sú počuť výbuchy. Všetci ostaňte v krytoch,“ uviedol starosta západoukrajinského mesta Andrij Sadovyj, ktorý neskôr informoval o výpadkoch v dodávkach elektriny i vody v dôsledku zásahov. Časť mesta je bez svetla, vody a internetu.

„Podľa predbežných údajov bola Ľvovská oblasť zasiahnutá raketami. Zostaňte v krytoch!“ odporučil aj gubernátor Maksym Kozyckyj. Na sociálnych sieťach ľudia píšu o celkovo piatich explóziách, napísala agentúra Unian. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Očití svedkovia hlásia minimálne tri výbuchy v Dnipre. Explózie boli tiež počuť v pravobrežnej časti Kyjeva. Prelet striel bol zaznamenaný nad Ternopilskou oblasťou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet