Na hlavný obsah

Šanghaj pokračuje v opatreniach proti covidu, mesto uzavrelo posledné dve linky metra

Denný prírastok infikovaných však klesol.

Šanghaj pokračuje v opatreniach proti covidu, mesto uzavrelo posledné dve linky metra
Zamestnanec počas testovania na ochorenie COVID-19 v čínskom Šanghaji. Foto: TASR/AP

Čínska finančná metropola Šanghaj uzavrela aj posledné dve linky metra v snahe zamedziť šíreniu koronavírusu. Mesto bojuje s epidémiou už viac ako mesiac.

Väčšina z 26 miliónov obyvateľov mesta naďalej nesmie opúšťať svoje domovy či obytné komplexy. V niektorých predmestských štvrtiach sa však opatrenia zmiernili, informovala v utorok (10. 5.) agentúra AP.

Videonahrávka AP z pondelka (9. 5.) zachytáva tiché a opustené mesto, kde po prázdnych uliciach len občas prejde nejaké vozidlo či vodič donáškovej služby na motocykli.

Denný prírastok infikovaných v Šanghaji klesol v pondelok na zhruba 3 000, zatiaľ čo na vrchole súčasnej vlny epidémie v polovici apríla dosahoval 26 000.

Tretie kolo plošného testovania

Čínske úrady ale v boji proti covidu pokračujú v politike nulovej tolerancie a obyvateľov najľudnatejšieho mesta krajiny nenechávajú vrátiť sa k normálnemu životu.

V čínskom hlavnom meste Pekingu sa v utorok začalo tretie kolo plošného testovania obyvateľov na koronavírus.

Metropola, kde sa denné prírastky infikovaných pohybujú v ráde desiatok, sa snaží vyhnúť osudu Šanghaja. Aj v Pekingu už ale bolo uzavretých 60 staníc metra, reštaurácie a niektoré obytné budovy. V čiastočnej či úplnej uzávere sú teraz desiatky väčších čínskych miest.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet