Na hlavný obsah

Senica nedostala licenciu a vo Fortuna lige končí

Do najvyššej súťaže by mohla ísť Skalica.

Senica nedostala licenciu a vo Fortuna lige končí
Na ilustračnej snímke štadión FK Senica. Foto: TASR

Futbalový klub FK Senica definitívne nedostal licenciu pre štart vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v licenčnej sezóne 2022/2023. Informuje o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v piatok (27. 5.).

Rozhodol tak odvolací orgán licenčného konania po posúdení dokumentov, ktoré Seničania dodali ako súčasť odvolania. Tím FK Senica neodstal licenciu v závere apríla od prvostupňového orgánu licenčného konania. A keďže neuspel s odvolaním, nemôže hrať vo Fortuna lige 2022/2023 ani v II. lige.

„Pre nesplnenie požiadaviek infraštruktúrnych (štadión pre domáce stretnutia) a finančných licenčných kritérií (ročná účtovná závierka, záväzky po lehote splatnosti voči iným futbalovým klubom a vlastným zamestnancom, finančné informácie do budúcnosti) sa odvolací orgán licenčného konania rozhodol potvrdiť rozhodnutie prvostupňového orgánu licenčného konania a neudeliť klubu FK Senica licenciu pre štart vo Fortuna lige a klubových súťažiach UEFA v licenčnej sezóne 2022/2023,“ vysvetlil SFZ.

„Klub v odvolacej dokumentácii nepreukázal, že odstránil dôvody, ktoré viedli k neudeleniu licencie v prvostupňovom konaní,“ dodal strešný orgán slovenského futbalu. Podľa zväzu je piatkové rozhodnutie konečné a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Z II. ligy do najvyššej domácej súťaže postúpili už Podbrezová aj Banská Bystrica. Teraz sa naskytá príležitosť pre Skalicu, ktorá skončila v druhej lige na tretej priečke. O tom, kto nahradí Seničanov vo Fortuna lige, bude rozhodovať riadiaci orgán súťaže – Únia ligových klubov.

„Situáciu smerom k Senici intenzívne sledujeme. Prijali sme informáciu od nezávislého orgánu, ktorým je Odvolací orgán licenčného konania. O ďalšom postupe rozhodne v zmysle Súťažného poriadku Prezídium ÚLK. To má plánované riadne zasadnutie budúci týždeň v stredu (1. 6.),“ informoval výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák podľa webu fortunaliga.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport