Na hlavný obsah

Slovan si v hokejovej Lige majstrov zahrá proti Mníchovu či Tampere

Rozhodol o tom žreb.

Slovan si v hokejovej Lige majstrov zahrá proti Mníchovu či Tampere
Na snímke radosť hráčov hokejového Slovana. Foto: TASR

Hokejisti HC Slovan Bratislava sa v základnej C-skupine Ligy majstrov v sezóne 2022/2023 stretnú s tromi klubmi. Budú to švajčiarsky Rapperswil-Jona Lakers, nemecký Red Bull Mníchov a fínsky Tappara Tampere. Rozhodol o tom stredajší (25. 5.) žreb v dejisku MS 2022 vo fínskom Tampere.

Víťaz slovenskej extraligy v sezóne 2021/2022 sa nachádzal vo štvrtom koši. Žrebovať sa začalo práve od neho. Bývalý fínsky reprezentant Olli Jokinen prisúdil Slovanistom z 3. koša švajčiarsky Rapperswil. Jeho niekdajší reprezentačný kolega Sami Kapanen žreboval z 2. výkonnostného koša a ako tretí v poradí vytiahol Red Bull Mníchov.

Fínsky Tappara Tampere bol v záverečnom kole žrebovania zvolený ako prvý, takže mal ísť do A-skupiny, no v nej už bol zástupca fínskej súťaže a rovnako aj v B-skupine. Tappara preto zamierila do najbližšej schodnej skupiny, ktorou bolo práve „céčko“.

Počas žrebu platilo pravidlo, že v jednej skupine nemohli byť dva tímy z rovnakej ligy. Liga majstrov odštartuje v utorok 1. septembra, jej finále je na programe 18. februára 2023.

Slovanisti si v Lige majstrov zahrali aj v sezóne 2021/2022, keď dostali tzv. voľnú kartu. V konkurencii Fribourgu, Leksandu a Třinca obsadil v základnej skupine posledné 4. miesto, keď v šiestich zápasoch nezískal ani bod.

Súťaž sa bude hrať v ročníku 2022/2023 premiérovo aj v Maďarsku a Slovinsku zásluhou Fehérváru, resp. Ľubľany. Okrem nich bude mať súťaž piatich ďalších nováčikov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport