Na hlavný obsah

Stavba diaľnice s tunelom Višňové sa opäť borí s nevyplatenými subdodávateľmi

Dodávatelia hrozia protestmi.

Prácu si urobili, no peniaze nedostali. Niektoré z firiem si museli vziať úver, aby zaplatili svojich zamestnancov. Stavba diaľnice s tunelom Višňové sa opäť borí s nevyplatenými subdodávateľmi. Ak nedostanú peniaze, zrejme budú protestovať.

Medzi nevyplatenými firmami sa ocitla aj spoločnosť Jána Jurka. Ten s prácou pre TUBAU súhlasil až po vyplatení starého dlhu na inej stavbe. „Výsledok ostal taký, že namiesto 52 000 eur, ktoré mi zaplatili za tunel Diel, dnes mi dlhujú 92 000 eur,“ uviedol.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Až 40 ľudí spoločnosti ALDA na stavbe stále pracuje. Aktuálne pre hlavného zhotoviteľa, s ktorým si spoluprácu pochvaľujú. Slavomír Juhas zo spoločnosti, ktorej TUBAU dlhuje takmer pol milióna eur, svojich ľudí zo stavby stiahol. Na vyplatenie ich miezd si musel vziať aj úver.

„Spoločnosť má viac ľudí, takže tak sme to nejako vykryli, ale momentálne je situácia veľmi zlá, fakt kritická,“ uviedol konateľ JHS Slovakia Slavomír Juhas.

Firma TUBAU poskytla písomné stanovisko, v ktorom tvrdí, že na stavbe boli zo strany jej zmluvných partnerov vykonané kroky, ktoré preukázateľne nesú znaky ekonomickej trestnej činnosti s hroziacou škodou vo výške približne 25 miliónov eur.

„Naše spoločnosti – TUBAU a Cestné Stavby Liptovský Mikuláš vykonávajú všetky kroky právnej ochrany, ktoré umožňuje slovenská legislatíva, pre úspešnú elimináciu nezákonného konania. Tiež na odvrátenie negatívnych vplyvov na naše spoločnosti a na našich dodávateľov v miere, ako to naša situácia dovoľuje,“ doplnil štatutár spoločnosti TUBAU Vladimír Ondriš.

Objednávateľ stavby aj hlavný zhotoviteľ však tvrdia, že platby za vykonané práce uhrádzajú načas.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko