Na hlavný obsah

Suja vníma svoje obvinenie ako politický útok súvisiaci s jeho kandidatúrou

Tvrdí, že o obvinení sa dozvedel z médií.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila nezaradeného poslanca Miroslava Suju. Ten v hnutí Republika zastáva post podpredsedu. Obvinený je zo zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Opozičný poslanec to vníma ako politický útok v súvislosti s jeho kandidatúrou v blížiacich sa komunálnych voľbách.

K porušeniu zákona, o ktorom informovala polícia na sociálnej sieti, údajne došlo v súvislosti s predajom hnuteľného majetku Banskobystrickej regionálnej správy ciest. Prípad sa začal v čase, keď bol na čele Banskobystrického kraja Marian Kotleba.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Predsedal som zastupiteľstvu Banskobystrického samosprávneho kraja, kde som celý tento majetok ponúkol obciam, mestám, organizáciám, ktoré sú v samosprávnom kraji. Za 30 dní sa nikto k tomu neprihlásil, potom to išlo normálnou súťažou preč,“ povedal Suja.

Podobne ako nedávno poslanec Sme rodina Martina Borguľa, aj on sa o obvinení od NAKA dozvedel z médií. Jeho stranícki kolegovia obvinenie odmietajú.

„Prosto je to nejaká administratívna hlúposť, ktorej nikto nerozumie, len preto, aby bolo. Pýtame sa, my verejne ako opozícia niekoľkýkrát v živote, o čo vlastne pri týchto vyšetrovaniach ide?“ uviedol šéf Republiky a europoslanec Milan Uhrík.

Vyšetrovanie prípadu stále pokračuje. Vyšetrovatelia chcú poskytnúť konkrétnejšie informácie poskytnúť neskôr.

Odídenci z ĽSNS si ho vysvetľujú ako politický útok. Samotný Banskobystrický samosprávny kraj ani kriminálna agentúra bližšie informácie k prípadu neposkytli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko