Na hlavný obsah

Sulík hovorí o znižovaní spotrebnej dane na naftu a benzín

Je aj za nulovú DPH na plyn.

Sulík hovorí o znižovaní spotrebnej dane na naftu a benzín
Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/AP

Strane SaS záleží na tom, aby výnosy z nových daní išli na zníženie existujúcich. Pred štvrtkovým (26. 5.) rokovaním vlády to povedal minister hospodárstva a predseda liberálov Richard Sulík.

„V Poľsku je DPH na naftu a benzín 8 percent. Ak má byť toto u nás problém, hoci, ako vravím, v Poľsku to tak spravili, tak môžeme znížiť spotrebnú daň na naftu a benzín, to je zaručene čistá cesta. Môžeme však znížiť aj napríklad DPH na základné potraviny,“ uviedol Sulík.

Slovenské domácnosti v najbližších mesiacoch čaká brutálny nárast cien plynu a výrazne by pomohlo, keby DPH na plyn bola od roku 2023 nula percent, myslí si Sulík. „Toto je vec, ktorú plne podporujem,“ uviedol.

Minister hospodárstva ďalej skonštatoval, že za ostatných 20 rokov sa na Slovensku dane iba zvyšovali a jeho strana je jediná na politickej scéne, ktorá sa snaží o to, aby sa v tom nepokračovalo.

Čo sa týka zákona o podpore štátneho nájomného bývania, ktorý v stredu (25. 5.) schválili poslanci, sa Sulík vyjadril, že poslanci za SaS hlasovali za, keďže „veľa vecí sa tam pomenilo.“ „Štefan Holý urobil veľa ústupkov a vo veľa veciach vyšiel v ústrety. Nám napríklad prekážalo, aby tam bol garantovaný zisk, všetky tieto garancie z toho zákona vypadli. Dokážeme s tým žiť,“ priblížil šéf SaS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko