Na hlavný obsah

Turizmus na strednom Slovensku chcú podporiť aj ferratou či cyklorikšou

Novinkou sú aj elektrické kolobežky.

Nová ferrata pri Slovenskej Ľupči, elektrické kolobežky, cyklorikša či tandemový bicykel. Aj toto sú lákadlá letnej turistickej sezóny na strednom Slovensku a Horehroní.

Organizácie cestovného ruchu veria, že vojna na Ukrajine a zdražovanie sezónu negatívne neovplyvnia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Zaistená horolezecká cesta na Driekynskej skale pri Slovenskej Ľupči má síce zhruba iba 25 metrov, preverí však schopnosti aj mierne pokročilého lezca.

„Prvý úsek je kolmý, druhý mierne previsnutý a tretí položený. Po 25 metroch príde človek na vrchol, kde je na špici veža a dolu musí zostúpiť opäť ferratou. Je to krátka ferrata, ale ako prvý krok k budovaniu turizmu v tejto oblasti si myslíme, že sa to vydarilo,“ opísal Juraj Hýroš, autor ferraty pri Slovenskej Ľupči.

„V súčasnosti je vybudovaná prvá etapa, sú tam trasy obtiažnosti C a D, chystané máme aj rozšírenie, uvidíme ako rýchlo sa nám to bude dariť,“ priblížil Jiří Pěč, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu stredné Slovensko.

Začiatočníci by mali ísť na cestu v sprievode s niekým skúseným. Ferratové sety si môžu požičať v informačnom centre.

Nielen k Driekynskej skale, ale tiež na Ľupčiansky hrad či Kláštorisko sa môžu turisti doviezť na nových elektrických kolobežkách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny