Na hlavný obsah

Ukrajinské jednotky získavajú späť mestá v okolí Charkova, potvrdil Zelenskyj

Ocenil silu ukrajinských obrancov.

Ukrajinské jednotky získavajú späť mestá v okolí Charkova, potvrdil Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ocenil v noci na stredu (11. 5.) „nadľudskú silu“ ukrajinských vojakov v boji krajiny proti inváznej ruskej armáde. Informovala o tom agentúra DPA.

„Som vďačný všetkým našim ochrancom, ktorí bojujú a preukazujú skutočne nadľudskú silu pri vyháňaní armády útočníkov,“ vyhlásil Zelenskyj v pravidelnom každodennom videoposolstve.

Ako dodal, Ukrajinci bojujú proti niečomu, čo „kedysi bývalo druhou najsilnejšou armádou na svete“.

Zisky v okolí mesta Charkov

Ukrajinský prezident zostáva zdržanlivý v akýchkoľvek náznakoch eufórie alebo „prehnaných emócií“, konštatuje DPA.

„Nie je potrebné vytvárať atmosféru určitého morálneho nátlaku, keď sa isté víťazstvá očakávajú na týždennej i dokonca dennej báze,“ podotkol Zelenskyj. Odvolal sa pritom na utorkové (10. 5.) hlásenie velenia ukrajinskej armády o územných ziskoch v okolí mesta Charkov na severovýchode Ukrajiny.

Okupantov „postupne“ vyháňame z regiónu, povedal Zelenskyj. Podľa informácií ukrajinskej armády sa ukrajinským jednotkám podarilo opätovne ovládnuť niekoľko miest. Tieto správy nebolo možné nezávisle overiť, pripomína DPA.

„Ozbrojené sily Ukrajiny robia všetko pre to, aby oslobodili našu krajinu a náš ľud,“ vyhlásil Zelenskyj. „Všetky naše mestá budú oslobodené – Cherson, Melitopol, Berďansk, Mariupol i všetky ostatné,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet