Na hlavný obsah

V Belgorode neďaleko Ukrajiny zazneli v noci dva výbuchy

Nejde o prvý podobný incident v oblasti.

V Belgorode neďaleko Ukrajiny zazneli v noci dva výbuchy
Na ilustračnej snímke centrum ruského mesta Belgorod. Foto: Wikipédia - Voľné dielo

V Belgorode na západe Ruska zazneli dva silné výbuchy. Podľa gubernátora Vjačeslava Gladkova nehlásia žiadne škody, zranenia či obete, uviedla v pondelok (2. 5.) agentúra TASS.

„Pred polhodinou ma prebudili dva silné výbuchy. Podľa informácií krízového štábu nie sú hlásené škody, ani nikto neutrpel zranenia. V sociálnych sieťach sa už objavili zábery zábleskov na oblohe,“ napísal Gladkov na sociálnej sieti a prisľúbil, že sa neskôr vynasnažia informácie spresniť.

Agentúra DPA pripomenula, že Belgorod sa nachádza neďaleko hraníc s Ukrajinou. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery a správy o ukrajinských dronoch nad Belgorodom a o zásahu protivzdušnej obrany, ktorých pravosť nebolo možné overiť.

V nedeľu hlásili požiar vo vojenskom areáli

Správy o údajných útokoch ukrajinských síl na ciele v Rusku sa objavujú už niekoľko dní. V nedeľu (1. 5.) v Belgorodskej oblasti horelo vo vojenskom areáli. Jedna osoba sa ľahko zranila, informoval na sociálnej sieti telegram gubernátor Gladkov. V rovnakej oblasti minulý týždeň horel muničný sklad.

Belgorodská oblasť hraničí s Ukrajinou, kde od začiatku ruskej invázie pred 68 dňami prebiehajú ťažké boje.

V susednej Kurskej oblasti, ktorá tiež hraničí s Ukrajinou, sa v nedeľu čiastočne zrútil železničný most. Túto trať hojne používajú nákladné vlaky. Podľa kurského gubernátora Romana Starovojtova išlo o sabotáž.

Rusko minulý mesiac obvinilo Ukrajinu z útoku na sklad paliva v Belgorode a ostreľovania viacerých dedín, ktoré sa nachádzajú pri hranici. Ukrajinskí predstavitelia zodpovednosť za tieto útoky odmietajú, alebo ich nechcú komentovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet