Na hlavný obsah

V Taliansku titul nezískal, turecký bol jeho premiérový. Hamšík: Som veľmi šťastný

Trabzonspor čakal na titul 38 rokov.

V Taliansku titul nezískal, turecký bol jeho premiérový. Hamšík: Som veľmi šťastný
Na snímke slovenský futbalista Marek Hamšík oslavuje zisk titulu s Trabzonsporom v tureckej lige. Foto: ČTK/IMAGO

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík konečne získal premiérovú ligovú trofej vo svojej kariére. Jeho turecký zamestnávateľ Trabzonspor remizoval v sobotňajšom (30. 4.) zápase 35. kola Süper Lig 2021/2022 na domácom trávniku s Antalyasporom 2:2. Zabezpečil si tak siedmy titul v klubovej histórii.

Trabzonspor získal majstrovský titul po dlhých 38 rokov. Naposledy sa mu to podarilo v sezóne 1983/1984, keď Hamšík ešte ani nebol na svete.

„Nie nadarmo sa hovorí, že najťažšie je urobiť posledný krok. Proti Antalyasporu sme dvakrát viedli, no súper vyrovnal. Museli sme sa extrémne koncentrovať, no dokázali sme to a premenili sme hneď prvý mečbal,“ vyhlásil 34-ročný Hamšík prostredníctvom svojej oficiálnej stránky.

Záujem o vstupenky na sobotňajší duel bol enormný. Keďže Trabzonspor nedokázal uspokojiť všetkých záujemcov, pustil priaznivcov na posledný predzápasový tréning. Samozrejme, štadión bol aj v piatok (29. 4.) zaplnený do posledného miesta.

Hamšík získal premiérový majstrovský titul po 552 dueloch medzi seniormi. Jeho kariéra sa spájala najmä s pôsobením v talianskom SSC Neapol. Hoci bol súčasťou slávneho tímu Serie A 12 rokov, vytúžený titul nikdy nezískal. Viackrát bol pritom naozaj blízko k celkovému triumfu.

„Ani neviem, čo mám povedať. Jednoducho, som veľmi šťastný. Je to nádherné vysloviť, že som sa dočkal prvého majstrovského titulu v seniorskej kategórii. Moje pocity sú fantastické, nádherné. Veľké ďakujem patrí mojej rodine, trénerom a všetkým, ktorí mi pomáhali a podporovali ma,“ dodal Hamšík a zdôraznil, že majstrovské oslavy budú poriadne dlhé.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport