Na hlavný obsah

Vedľa domov majú vraky áut, občania Zohora sa sťažujú na nelegálny autoservis

So susedom sa skúšali aj dohodnúť, no neúspešne.

Postavil čiernu stavbu. Postupne okolo nej pribúdajú vraky áut a nebezpečný odpad. Navyše, obyvateľov ruší hlukom z provizórneho autoservisu. Deje sa to v novšej časti obce Zohor, kde sa obyvatelia už niekoľko mesiacov sťažujú na správanie svojho suseda.

Časti áut považujú obyvatelia za nebezpečné najmä z dôvodu, že z nich môžu do pôdy presakovať oleje a iné prevádzkové kvapaliny. „Čerpáme vodu zo studní, polievame si trávnik, záhradu. Neradi by sme boli, keby do vodných zdrojov prenikli nejaké nebezpečné látky a mali by sme z toho neskôr zdravotné problémy,“ vysvetlil sťažovateľ Jakub Seewald.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

So susedom sa skúšali aj dohodnúť, no neúspešne. Obrátili sa preto na obecný úrad, keďže územný plán tu prevádzku autoservisu neumožňuje. Starosta obce Martin Zálesňák tvrdí, že ide o nelegálnu činnosť.

V prípade čiernej stavby koná stavebný úrad. Podnet na nezákonné nakladanie s nebezpečným odpadom postúpila samospráva odboru životného prostredia na Okresnom úrade v Malackách.

Proti uzneseniu vyšetrovateľa, ktorý trestné oznámenie odmietol, podala obec Zohor sťažnosť na okresnú prokuratúru do Malaciek. Tá po preskúmaní spisu uznesenie polície zrušila a vyšetrovateľovi uložila vo veci znovu konať a rozhodnúť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny