Na hlavný obsah

Vodiči hlásia problémy s dostupnosťou tabuliek s evidenčným číslom

Rezort vnútra zmenil dodávateľa.

Snahu o úsporu financií ministerstva vnútra vystriedala neschopnosť novej firmy reagovať na existujúci dopyt. Problémy s dostupnosťou tabuliek s evidenčným číslom hlásia na Slovensku viacerí vodiči. Čakacia lehota je omnoho dlhšia ako zvyčajne.

Pani Martina má firemné auto – elektromobil, na ktorý si chcela 5. januára zakúpiť zelené tabuľky s evidenčným číslom.

„Prišli sme tam o dva dni, mali sme si prísť po ŠPZ. Povedali nám, že netušia, kde je problém, ale zelené značky neprišli,“ uviedla vodička Martina.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Napokon sa dočkala až na konci mája. Zelené tabuľky sú určené pre nízkoemisné vozidlá. Tie majú zvýhodnenia v doprave či pri parkovaní.

Začiatkom januára ministerstvo vnútra informovalo o zmene dodávateľa tabuliek. Novým sa stala česká spoločnosť, s ktorou rámcovú dohodu podpísali koncom decembra.

„Ten predchádzajúci bol predražený a už sme nechceli tento kontrakt predlžovať. Vzhľadom na to, že boli takzvané obštrukcie alebo snahy o obštrukcie, pri danom obstarávaní sa celý proces o niečo nadĺžil. Nový zastrešovateľ tejto služby musel naskočiť do systému okamžite,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová.

Nový dodávateľ mal štátu ušetriť 45 % nákladov, čo predstavuje 3,5 milióna eur ročne. Nestíha však reagovať na existujúci dopyt, na čo doplácajú vodiči.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko