Na hlavný obsah

Vozidlám v Maďarsku kradnú evidenčné čísla. Cudzinci chcú tankovať lacnejšie

Ľudia ukazujú aj falzifikáty dokladov.

Vozidlám v Maďarsku kradnú evidenčné čísla. Cudzinci chcú tankovať lacnejšie
Pohľad na zastropované ceny pohonných látok pre domácich na čerpacej stanici v Maďarsku. Foto: TASR/AP

V Maďarsku už evidujú prípady krádeže evidenčných čísiel z maďarských vozidiel, za pomoci ktorých sa pokúšajú zahraniční motoristi tankovať pohonné látky za zvýhodnené regulované ceny. Informuje o tom generálny riaditeľ ropnej spoločnosti MOL Group Péter Ratatics.

V rozhovore pre komerčnú rozhlasovú stanicu Ratatics v utorok (31. 5.) povedal, že existujú pokusy obísť nariadenie vlády. Pripomenul, že od piatka (27. 5.) môžu v Maďarsku tankovať pohonné látky za regulované ceny iba vozidlá s maďarským evidenčným číslom.

V okolí Mosonmagyaróváru na severozápade krajiny evidujú už zhruba 30 prípadov krádeží maďarských evidenčných čísiel. Na slovenských webových stránkach už zverejnili miesta, kde sa dajú natankovať pohonné látky so zvýhodnenou cenou.

Predstaviteľ MOL dodal, že na čerpacích staniciach tejto spoločnosti pri platení automaticky pýtajú osvedčenie o evidencii vozidla. Vyskytli sa taktiež aj prípady predloženia falzifikátu takéhoto dokladu.

Regulovaná cena základných druhov benzínu a nafty je v Maďarsku 480 forintov (1,22 eura) za jeden liter. Trhové ceny týchto palív sa pohybujú okolo 600 forintov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet