Na hlavný obsah

Výstavba električkovej trate v Petržalke mešká. Ak ju nedokončia včas, Slovensko príde o eurofondy

Práce ovplyvnilo zdražovanie stavebných materiálov.

Výstavba električkovej trate v bratislavskej Petržalke mešká. Mesto zvažuje, že dá zhotoviteľovi pokutu. Práce podľa neho ovplyvnilo zdražovanie stavebných materiálov.

Z toho vraj vyplývajú aj nezhody so zhotoviteľom. Termín dostavby sa pritom už niekoľkokrát presúval. Ak električkovú trať nedokončia včas, Slovensko príde o eurofondy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stavebná činnosť sa na trase novej električkovej trate v uplynulých týždňoch spomalila.

„To, že tam 15 zamestnancov s troma strojmi imitovalo nejakú činnosť, to sa nedá hovoriť o stavbe. Podľa mňa urobili, aby sa formálne nedalo vyhlásiť v zmysle zmluvy, že stavba bola zastavená. Termíny sú šibeničné, nehovoriac o tom, že nikto dnes nevie povedať, čo sa stane o mesiac,“ hovorí starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Ján Hrčka (nezávislý).

Zhotoviteľ má v zmluve presné termíny, kedy musia byť hotové jednotlivé časti stavby. Hneď prvý míľnik stavebníci nedodržali. Omeškanie prác súvisí so zdražovaním materiálov, čo stavebníkom spôsobuje problémy.

„Či už ide o nejaké betónové veci, hliník, samozrejme, súvisí to s konfliktom na Ukrajine,“ vysvetľuje Dagmar Schmucková, hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy.

Termín dostavby petržalskej električky sa už niekoľkokrát posúval, ak ju mesto nestihne postaviť do roku 2023, príde o možnosť čerpať eurofondy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny