Na hlavný obsah

Za ľudí predstavilo kandidáta na primátora Košíc, bude ním Milan Lesňák

Chce budovať aj nové električkové trate.

Za ľudí predstavilo kandidáta na primátora Košíc, bude ním Milan Lesňák
Milan Lesňák - kandidát na primátora Košíc. Foto: TASR

Na post primátora Košíc bude v jesenných komunálnych voľbách kandidovať za stranu Za ľudí mestský poslanec Milan Lesňák. Kandidatúru oznámil vo štvrtok (5. 5.) v Košiciach spolu s predsedníčkou Za ľudí Veronikou Remišovou.

„Myslím si, že mám plán, víziu a tím, ktorý vie riadiť mesto lepšie a zlepšiť životné podmienky obyvateľov mesta Košice,“ uviedol Lesňák. Očakávania obyvateľov Košíc z uplynulých volieb – žiť v prosperujúcom a transparentnom meste – sa podľa neho nenaplnili.

V prípade zvolenia chce ako prvú vec riešiť štatút mesta Košice, ktorý dlhodobo ovplyvňuje dianie medzi magistrátom a 22 mestskými časťami.

„Myslím, že po zmene o správe daní z nehnuteľností z roku 2006 je na čase v tom poupratovať a dať možnosť aj mestským častiam a starostom, aby mali finančné prostriedky na rozvoj. Nie je to len o finančných prostriedkoch, ale aj o kompetenciách, úlohách a hospodárení s majetkom,“ povedal Lesňák.

Lepšia infraštruktúra

Prioritou je tiež podľa neho komplexné riešenie územného plánu mesta, aby zohľadňoval jeho aktuálne potreby. Za potrebné považuje budovanie dopravnej infraštruktúry, pričom spomenul nové električkové trate či premostenie cez Hornád.

Poukázal na chýbajúcu športovú infraštruktúru, za dôležitú označil oblasť ekológie či vzdelávania. Jeho program vychádza z kandidatúry z roku 2018, obohatil ho o víziu až na dve budúce volebné obdobia.

„Verím v ekonomicky stabilné a prosperujúce Košice 2030. Transformácia priemyselného, teda hutníckeho mesta sa ešte neskončila. Mojím cieľom je vyhľadávať a podporovať rozvojové podnikateľské a investičné príležitosti v našom meste,“ povedal.

Druhý pokus

Lesňák bol v predchádzajúcom volebnom období starostom mestskej časti Košická Nová Ves, v roku 2018 kandidoval ako nezávislý na primátora.

Pred voľbami sa s ďalšími troma uchádzačmi kandidatúry vzdal v prospech nezávislej kandidátky Aleny Bašistovej, ktorá však neuspela. „Tentokrát vytrvám až do konca a sľubujem, že neuhnem,“ uviedol Lesňák.

Jeho kandidatúru ocenila a podporila predsedníčka Za ľudí, kritizujúca súčasné vedenie mesta na čele s Jaroslavom Polačekom.

Kandidatúru na post primátora Košíc už predtým ohlásil výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny