Na hlavný obsah

Zoznam nemocníc, ktoré sa majú stavať alebo rekonštruovať, stále nepredstavili

Financované majú byť z plánu obnovy.

Zoznam nemocníc, ktoré budú financované z plánu obnovy by mali predstaviť ešte pred letom. Na ich výstavbu a rekonštrukciu by mala ísť takmer miliarda eur z celkového balíka na podporu zdravotníctva.

Peniaze sa musia vyčerpať do konca roka 2026. Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽANO) a premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) to stíhame.

V programovom vyhlásení sa vláda zaviazala, že postaví novú nemocnicu v Martine. Tá má projekt hotový. V jeho príprave môže pokračovať, až keď bude mať peniaze. Stále však nie je isté, či nimi budú tie z plánu obnovy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Výstavba martinskej nemocnice viazne podľa aktivistov na nezhodách ministrov zdravotníctva a financií. Igorovi Matovičovi adresovali list. „V ktorom ho vyzývame, aby pri rozhodovaní o tom, na ktorú nemocnicu uvoľní zdroje z plánu obnovy, sa neriadil osobným sporom s ministrom, ale verejným záujmom,“ uviedol aktivista Zoltán Pošmár.

„Ja s nemocnicou v Martine nemám nič spoločné. Nikdy nikto sa so mnou o Martine nebavil. Má to na starosti ministerstvo zdravotníctva, úrad vlády,“ povedal Matovič.

Výzvy na výstavbu nových nemocníc a rekonštrukcie posunul šéf zdravotníctva z apríla na september. Premiér chce definitívny zoznam predstaviť skôr. Obaja trvajú na tom, že plán obnovy stíhame realizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko