Na hlavný obsah

Aj tento medveď si pomýlil človeka s mrkvou? Kollár skritizoval šéfa envirorezortu

Obvinil ho z nečinnosti.

Aj tento medveď si pomýlil človeka s mrkvou? Kollár skritizoval šéfa envirorezortu
Ilustračná snímka medvedice. Foto: RTVS

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v súvislosti so stredajším (15. 6.) útokom medveďa na horského záchranára na Donovaloch skritizoval ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO) za neriešenie situácie s medveďmi.

„Pán minister Budaj, aj tento medveď si pomýlil záchranára s mrkvou ci kalerábom? Dokedy budete otáľať? Kým vegetariáni zabijú prvé dieťa? Poprípade aj s jeho mamou? Je to vaša priama zodpovednosť a za tento stav či skôr ničnerobenie nesiete aj priamu politickú zodpovednosť a ak k takému niečomu príde, verte mi, že vás nebudeme držať,“ uviedol Kollár na sociálnej sieti.

V stredu popoludní zaútočil medveď na záchranára Horskej záchrannej služby (HZS) z oblastného strediska Veľká Fatra, ktorý sa počas služby vracal po turistickom chodníku z Novej hole na Donovaloch. Pri útoku utrpel tržnú ranu na hlave.

Proti údajnému premnoženiu medveďov, ktoré sa často dostávajú aj do obytných oblastí, protestujú aj obyvatelia Podpoľania, Hornej Nitry či Kremnických vrchov. K stretnutiam človeka a medveďa tu dochádza pomerne často. Protestujúci žiadajú Budajovu rezignáciu a riešenie problému.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko