Na hlavný obsah

Angela Františková oznámila kandidatúru na primátorku Popradu

Za najdôležitejšie považuje výstavbu mestských nájomných bytov.

Angela Františková oznámila kandidatúru na primátorku Popradu
Na snímke kandidátka na primátorku Popradu Angela Františková. Foto: facebook.com/angelafrantiskova

O post primátora Popradu zabojuje aj Angela Františková. Svoju kandidatúru oficiálne oznámila médiám s tým, že považuje za potrebné podporiť záujem Popradčanov o samosprávu. A umožniť im tak spolupodieľať sa na stanovení priorít použitia verejných financií.

„Ponúkam profesionalitu a ľudskosť ako základ konštruktívneho dialógu. Pomocou neho nájdeme hodnoty, ktoré nás spájajú,“ uvádza Františková, ktorá pôsobí v samospráve dlhé roky. Potreby občanov mesta zahrnula do troch pilierov koncepcie ďalšieho rozvoja mesta – „Istota, prosperita a spokojnosť pre Poprad“.

Za najdôležitejšie považuje výstavbu mestských nájomných bytov, zlepšenie kapacitnej i finančnej dostupnosti poskytovaných sociálnych služieb či nastavenie dotačnej politiky mesta tak, aby boli podporované všetky deti rovnako a spravodlivo.

„Ďalej je to prehodnotenie parkovacej politiky, podpora rozvoja cestovného ruchu v spolupráci s Vysokými Tatrami a Zakopaným či príprava na využívanie európskych fondov,“ dodáva Františková, ktorá v súčasnosti pôsobí ako kontrolórka vo viacerých podtatranských obciach.

V prípade úspechu vo voľbách sa chce tiež venovať problémom psičkárov a rómskej problematike v mestskej časti Matejovce. Presadiť chce model participatívneho rozpočtu či zmenu volebných obvodov tak, aby každá mestská časť mala v zastupiteľstve svojho poslanca.

Okrem Františkovej oficiálne oznámil kandidatúru v jesenných komunálnych voľbách aj súčasný primátor Popradu Anton Danko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny