Na hlavný obsah

Autobusová nehoda v Pakistane si vyžiadala 22 obetí

Medzi mŕtvymi sú ženy aj deti.

Dvadsaťdva ľudí zahynulo v stredu (8. 6.) pri nehode autobusu v odľahlej oblasti na juhozápade Pakistanu. Medzi mŕtvymi sú aj ženy a deti, informovala agentúra AP s odvolaním sa na pakistanské vládne zdroje.

Rýchlo idúci autobus zišiel z úzkej horskej cesty a zrútil sa zo zrázu v provincii Balúčistán. Podľa miestnych úradov nešťastie nikto neprežil.

Prvé správy hovorili o 18 obetiach, neskôr ale záchranári vyslobodili z vraku autobusu ďalšie štyri telá.

Polícia preveruje ako možnú príčinu nehody technické problémy alebo ľudskú chybu. Počasie bolo v čase nešťastia v oblasti dobré, vozidlo ale podľa svedkov išlo vysokou rýchlosťou.

Jeden zo svedkov Abdul Alí agentúre AP telefonicky povedal, že išiel po rovnakej ceste na motocykli. Malý autobus išiel rýchlejšie ako on, dostal šmyk a spadol do rokliny. Ľudia z blízkej dediny potom privolali policajtov.

Smrteľné nehody sú na pakistanských cestách pomerne bežné. Ich príčinou v mnohých prípadoch býva technicky nevyhovujúci stav vozidiel či komunikácií a nedodržiavanie dopravných predpisov.

Vlani v júli sa v centrálnej časti Pakistanu zrazil s kamiónom preplnený autobus, ktorým cestovali robotníci domov na moslimský sviatok obete. Stret si vyžiadal 33 obetí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet