Na hlavný obsah

Berov gól nestačil, Slovensko opäť podľahlo Kazachstanu v Lige národov

Duel dohrávalo oslabené.

Berov gól nestačil, Slovensko opäť podľahlo Kazachstanu v Lige národov
Foto zo zápasu futbalovej Ligy národov Kazachstan - Slovensko. Foto: TASR

Slovenskí futbaloví reprezentanti prehrali vo štvrtom zápase 3. skupiny C-divízie Ligy národov na pôde Kazachstanu 1:2. Pondelkový (13. 6.) duel dohrávali v desiatich, keď v 87. minúte dostal priamu červenú kartu Ondrej Duda.

Slováci získali v reprezentačnom bloku šesť bodov v štyroch dueloch. V tabuľke im patrí druhé miesto a na lídra skupiny Kazachstan strácajú už štyri body.

Jediný gól SR strelil v 51. minúte za stavu 0:2 Matúš Bero, pre ktorého to bol premiérový zásah v reprezentačnom A-tíme. Slováci nastúpili druhýkrát pod taktovkou dočasnej trénerskej dvojice Samuel Slovák, Marek Mintál.

Tá si po víťazstve 1:0 v Azerbajdžane pripísala prvú prehru. Slovenskí reprezentanti prehrali aj druhý vzájomný zápas s Kazachstanom, pred týždňom mu v Trnave podľahli 0:1.

Prvý polčas

Slováci v úvode častejšie držali loptu na kopačkách a rovnako ako v prvom vzájomnom meraní síl v Trnave si často vytvorili „hádzanársky“ zámok. Z tlaku však vyťažili iba jednu výraznejšiu šancu, keď Valjent po rohovom kope netrafil priestor brány.

Domáci otvorili skóre z neškodne vyzerajúcej situácie. Gabyšev poslal loptu do šestnástky veľmi vysokým oblúkom, zdalo sa, že smeruje na Ajmbetova. Pekarík si začal viac všímať práve stredného útočníka Kazachov a nechal voľného svojho hráča, čo Vorogovskij využil a rozvlnil sieť. Inkasovaný gól Slovákov evidentne zaskočil.

Domáci podporovaní nadšeným publikom zvýšili aktivitu a v 31. min mohli zvýšiť náskok. Autor gólu Vorogovskij sa v šestnástke dostal k zblokovanej vlastnej prihrávke, predral sa pred Rodáka a brankár Fulhamu musel vytiahnuť bravúrny zákrok nohou, aby zabránil gólu.

K zaslúženému dvojgólovému vedeniu sa Kazachstan dostal v 39. min. Astanova si tentokrát slovenská obrana všímala dobre, no aj tak si dokázal v šestnástke nájsť center Tagybergena a poslať ho hlavou medzi tri žrde.

Druhý polčas

Po zmene strán pokračovali domáci v nadšenom výkone a niekoľkokrát sa dostali pred bránu súpera. Na druhej strane však Slováci prvú návštevu pred Šackým premenili na kontaktný gól. Bero dostal spätnú prihrávku od Rusnáka na hranici šestnástky a umiestnil ju presne k žrdi.

Slováci získali sebavedomie a šancí z ich strán pribúdalo, kvalitu však ukázal aj brankár Šackij. V 66. min zneškodnil výborne umiestnenú strelu z diaľky Pekaríka a o tri minúty na to aj volej Kucku.

Hráč Watfordu napokon sieť v 79. min po rohovom kope rozvlnil, no pomohol si pri uvoľnení rukami a rovnako ako v Trnave tak gól pre jeho faul neplatil.

Záver Slováci nezvládli aj psychicky a Duda uvidel v priebehu dvoch minút dve karty. Najprv žltú za nešportové správanie a v 87. min aj priamu červenú za „šlapák“. Domáci si potom v početnej prevahe záver ustrážili.    

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport