Na hlavný obsah

Bratislavské Staré Mesto zmení dodávateľa tepla

Poslanci schválili vypovedanie zmluvy doterajšiemu dodávateľovi.

Bratislavské Staré Mesto zmení dodávateľa tepla
Na snímke Bratislavský hrad a Staré Mesto. Foto: pixabay.com

Bratislavské Staré Mesto zmení dodávateľa tepla. Rozhodli o tom v utorok (28. 6.) miestni poslanci, keď schválili vypovedanie zmluvy doterajšiemu dodávateľovi, spoločnosti Termming.

Zároveň schválili nájom sekundárnych rozvodov pre štátnu spoločnosť MH Teplárenský holding (MHTH). So štátnym holdingom uzatvorí mestská časť zmluvu na 20 rokov, platiť by mala začať od 1. januára 2023.

Napriek tomu, že zmenu dodávateľa tepla poslanci jednohlasne schválili, odznel v rámci diskusie aj návrh, aby mestská časť síce doterajšiu zmluvu vypovedala, ale novú starostka Zuzana Aufrichtová podpísala až po tom, ako ju posúdi renomovaná právna kancelária a Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Miestny poslanec a kandidát na starostu Matej Vagač to odôvodnil väčšou právnou istotou, či mestská časť riešením situácie ako prípad hodný osobitného zreteľa koná v medziach zákona a nehrozia jej za to pokuty.

Práve na tie poukázala skupina Engie, ktorej súčasťou je aj Termming, v nedávnom liste adresovanom poslancom. V ňom ich vyzvala, aby takýmto spôsobom nepostupovali, ale zvolili verejnú súťaž.

Právne oddelenie miestneho úradu však ubezpečilo, že v tomto prípade nie je potrebné postupovať podľa zákona o verejnom obstarávaní, keďže nejde o koncesiu ani zákazku.

V rovnakom duchu sa niesla odpoveď úradu aj rámci podnetu, ktorý rieši ÚVO. „Postup je právne správny a korektný,“ poznamenalo právne oddelenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny