Na hlavný obsah

Craig Ramsay povedie slovenských hokejistov aj v ďalšej sezóne

Priznal, že rozhodovanie nebolo ľahké.

Craig Ramsay povedie slovenských hokejistov aj v ďalšej sezóne
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. Foto: TASR

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay predĺžil zmluvu, hokejistov tak povedie aj v sezóne 2022/2023. Súčasťou zmluvy je aj opcia na ročník 2023/2024. Informoval o tom v stredu (15. 6.) Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojej stránke.

Kanaďan Ramsay (71) sedí na lavičke národného tímu od leta 2017 a národný tím doviedol k viacerým úspechom. Najvýraznejším bol zisk bronzu na Zimných olympijských hrách v2022 v Pekingu. Na majstrovstvách sveta 2021 v Rige a 2022 vo Fínsku sa s tímom prebojoval do štvrťfinále

„Spolupráca s Craigom sa v posledných rokoch ukázala ako zmysluplná a úspešná. Craig má nielen rešpekt hráčov, ale aj našich fanúšikov a verejnosti. Nebolo nad čím premýšľať. Veľmi sa teším, že bude pokračovať pri našom národnom tíme,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Ramsay uviedol, že rozhodovanie nemal ľahké, no k prijatiu ponuky ho prinútila tesná prehra s Fínskom vo štvrťfinále tohtoročných majstrovstiev sveta.

„Manželka, deti ani moja blízka rodina neboli prekvapení. Vedeli, že to nedokážem odmietnuť. Ani som nemohol. Nedosiahol som bod, v ktorom by som svoju misiu v slovenskom hokeji mohol ukončiť. Chcem pokračovať v tom, čo sme začali,“ zdôraznil Ramsay.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport