Na hlavný obsah

Dizajn policajných áut sa zmení. Ako budú vyzerať?

O novom dizajne rozhodne verejnosť.

Dizajn policajných áut sa zmení. Ako budú vyzerať?
Na snímke auto Polície SR. Foto: TASR

Polícia SR chce zmodernizovať dizajn policajných vozidiel, klasická zeleno-biela kombinácia by mala byť minulosťou. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Na výbere nového dizajnu má spolupracovať aj verejnosť, ktorá hlasovaním na sociálnej sieti rozhodne, ako budú vyzerať policajné autá. Hlasovanie bude trvať do nedeľnej (12. 6.) polnoci.

„Občania Slovenskej republiky si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu svojho života. Príslušníci Policajného zboru zase na vedenie, ktoré im vytvorí podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia,“ uviedol policajný prezident Štefan Hamran.

Z týchto dôvodov pracujeme na reforme, ktorej výsledkom bude nielen vyššia dôveryhodnosť polície, ale aj atraktívnejšia práca príslušníka Policajného zboru, lepšie platové náležitosti, nové uniformy a v neposlednom rade aj nový vozový park s moderným dizajnom, o ktorom môže v týchto dňoch rozhodnúť aj široká verejnosť,“ dodal.

Na snímke návrhy nových dizajnov policajných áut.
Na snímke návrhy nových dizajnov policajných áut. Foto: Facebook/ Polícia SR
Foto: Facebook/ Polícia SR

Ľudia môžu vyberať spomedzi troch návrhov. Ich kritici však na sociálnej sieti pripomínajú, že každý z nich sa nápadne podobá na vozidlá, ktoré používajú policajti v Českej republike.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko