Na hlavný obsah

Dopravných nehôd výrazne pribúda. Policajti zintenzívnia kontroly na cestách

Za máj evidovala polícia viac ako tisíc kolízií.

Auto po zrážke so stĺpom verejného osvetlenia.
Auto po zrážke so stĺpom verejného osvetlenia.Foto: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj
Foto: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj

Polícia rozbehla sériu špeciálnych akcií. Zamerala sa na vodičov a chodcov. Dopravných nehôd výrazne pribúda. Problémom sú najmä vodiči, ktorí nevedia, čo robiť pri menej vážnych kolíziách. Práve tie sa často zbytočne končia trestným stíhaním.

Nedávny prípad z Nových Zámkov – auto na priechode zrazilo dve chodkyne. Jedna je ľahko, druhá ťažšie zranená, nehodu však vodič polícii ani záchranárom nenahlásil.

Ignorovať akúkoľvek nehodu bez viditeľných zranení či škrabanca na aute sa nevypláca. Vodiča môžu trestne stíhať za neposkytnutie pomoci.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Každý vodič, ktorý mal účasť na dopravnej nehode, má povinnosť túto nehodu nahlásiť a poskytnúť zraneným osobám pomoc. Neexistuje, aby odišiel z miesta nehody a čakal, čo bude. Či to niekto nahlási, nenahlási,“ povedala Eva Demová z Okresného dopravného inšpektorátu v Nových Zámkoch.

Dopravných nehôd, a to nielen menej vážnych, v posledných dňoch alarmujúco pribúda. Polícia reaguje, a tak bude na cestách celé leto oveľa viac hliadok.

„Prax potvrdzuje, že vodiči jazdia vzorne, len ak sú na cestách policajti. Zvýšený dohľad bude nielen cez týždeň v ranných hodinách, ale aj počas víkendov, kedy častejšie dochádza k smrteľným dopravným nehodám,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Iba za minulý mesiac eviduje polícia viac ako tisíc nehôd, pri ktorých o život prišlo 14 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko